Allt om Masked Singer Sverige 2023

Efter en spännande final i den andra säsongen av TV4:s Masked Singer Sverige, är det nu dags att se fram emot nästa säsong. Att Masked Singer Sverige skulle få en tredje säsong var lika självklart som att The Witcher fick en säsong två. Inför säsongsstarten måste vi säga att allt vi trodde oss veta om programmet inte längre gäller, efter att programledaren David Hellenius avslöjade att Spelmannen var två personer: Marcus och Martinus.

Det finns inget exakt premiärdatum för Masked Singer Sverige säsong 3, men tidigare säsonger har släppts i mars. Finalen kommer troligen att avgöras framåt slutet av maj månad.

Inför årets upplaga av programmet tillkom vissa förändringar, som att det numera är tre finalister som gör upp i säsongsavslutningen. Men det är fortfarande oklart om det kommer att vara någon ny regel för nästa säsong. Filmtopp håller dig uppdaterad om programmets nya deltagare, eventuella regeländringar och annan smakrik information.

Tidigare säsonger

Tidigare säsonger av Masked Singer Sverige har varit fulla av spänning och överraskningar. Den första säsongen, som hade premiär den 26 mars 2021, innehöll en imponerande rad av talanger, inklusive kända artister och nya talanger. Publiken fick se artister som Camilla Läckberg, Malena Ernman, och Magnus Carlson kämpa om titeln som Sveriges Maskerade Sångare. I slutet var det Magnus Carlson som vann tävlingen, avslöjande sig som ”Vargen”.

Säsong 2, som hade premiär den 25 mars 2022, fortsatte med samma spänning och överraskningar. Publiken fick se artister som Håkan Hellström, Timbuktu och Zara Larsson kämpa om titeln. I slutet av säsongen visade det sig att Spelmannen var två personer, Marcus och Martinus, som till slut vann tävlingen.

Båda säsongerna har varit kända för sina kända deltagare och oväntade avslöjanden. Fansen väntar nu med spänning på vad nästa säsong har att erbjuda, med förväntningar på fler kända ansikten och överraskande avslöjanden.

Hur programmet går till

Masked Singer Sverige är ett musiktävlingsprogram där kända artister och talanger döljer sin identitet bakom masker och tävlar mot varandra. Varje vecka framför deltagarna en ny låt och gör sedan upp i en tävling där domarna och publiken får gissa vem som döljer sig bakom masken. De deltagare som får minst röster av domarna och publiken avslöjas varje vecka tills det återstår en enda vinnare.

Under programmet får vi se ett brett spektrum av musikgenrer och prestationer från deltagarna, från ballader till upptempo-låtar och allt däremellan. Publiken och domarna får gissa vem som döljer sig bakom masken varje vecka baserat på röst, teknik och scenpersonlighet.

En panel av kända domare och experter ger också feedback och poäng till varje prestation, och hjälper publiken att gissa vem som döljer sig bakom masken. Deltagarna avslöjar sin identitet efter varje veckas tävling, och den som kvarstår till sist är kronad som Sveriges Maskerade Sångare. Programmet är en internationell franchising och har funnits i flera länder världen över sedan det startade i Sydkorea. Programmet sänds på TV4 och TV4 Play, du kan alltså inte streama det på Prime Video eller andra liknande streamingtjänster.

Lämna en kommentar