De bästa filmerna som finns på Apple TV+

Apple TV+ är en streamingtjänst som ofta glöms bort bland de stora aktörerna, såsom Prime Video och Netflix, men det finns många guldkorn att hitta på tjänsten. Här är en lista med de bästa filmerna på Apple TV+ som du inte får missa. Även om utbudet fortfarande är begränsat jämfört med andra streamingtjänster, så kompenseras det med högkvalitativa originalfilmer och dokumentärer. Så, häng med oss och upptäck de bästa titlarna på Apple TV+ just nu.

  1. Raymond & Ray (2022) – En dramakomedi där vi får följa Ethan Hawke och Ewan McGregor som olyckliga halvbröder som återförenas för att arrangera en märklig begravning efter deras faders död. Pappans sista önskan innehåller många psykologiska knytnävsslag och ger dem chansen att ta itu med sina problem med honom och varandra.
  2. Cha Cha Real Smooth (2022) – En romantisk komedi där vi får följa Andrew, som blir mycket populär att anlita som stämningshöjare på Bar/Bat Mitzvahs. På en av dessa tillställningar blir han vän med en ung mamma, Domino, och hennes autistiska dotter, Lola. Filmen undviker många av genrens traditionella klyschor och levererar överlag på en hög nivå.
  3. Luck (2022) – En animerad äventyrsfilm som berättar historien om Sam Greenfield, den olyckligaste flickan i världen. Hon snubblar in i det hemliga landet Luck och ger sig ut på jakt efter lycka att ta med hem till sin bästa vän. Filmen är härlig i sin första halva men tappar lite av sin touch i den andra halvan och blir mer generisk. Den har en stjärntät rollista med namn som Simon Pegg, Whoopi Goldberg och Jane Fonda.
  4. Coda (2022) – En dramafilm där tonåringen Ruby står i fokus. Hon är den enda i sin familj som inte är döv och har varit tvungen att fungera som tolk för sin mamma, pappa och äldre bror hela sin uppväxt. Hon går med i skolans kör och med hjälp av en inspirerande musiklärare får hon chansen att följa sina drömmar och slå sig loss från det förutbestämda livet hon har haft.
  5. ”Billie Eilish: The World’s a Little Blurry” är en dokumentär som följer den unga artistens liv och karriär, inklusive hennes tidigare kamp med destruktiva tankar och självskadebeteende.
  6. ”On the Rocks” är en komedi om en mamma som misstänker att hennes man är otrogen och ger sig ut på en spioneranderesa tillsammans med sin pappa för att ta reda på sanningen. Filmen är regisserad av Sophia Coppola och har Bill Murray och Rashida Jones i huvudrollerna.
  7. ”Greyhound” är en actionfilm om en kapten i den amerikanska flottan under andra världskriget som måste leda en konvoj med 37 skepp över Atlanten medan de jagas av tyska ubåtar. Filmen är baserad på verkliga händelser och har Tom Hanks som både huvudrollsinnehavare och manusförfattare.
  8. ”Palmer” följer historien om Justin Timberlake’s karaktär, som efter tolv år i fängelse återvänder till sin hemstad för att försöka börja om. Han blir oväntat vän med en ung pojke med en svår familjesituation och deras relation ger hopp om en bättre framtid för dem båda. Men Palmers förflutna hotar att förstöra allt. Timberlake gör en imponerande rollprestation och Ryder Allen som spelar pojken Sam, imponerar också.
  9. ”The Banker” är en annan film på Apple TV+ som är värd att se, där vi får följa två afroamerikanska entreprenörer i 1960-talets USA som kämpar för att konkurrera i ett ojämlikt samhälle. Filmen är baserad på verkliga händelser och både Samuel L. Jackson, Anthony Mackie och Nicholas Hoult gör imponerande The Banker är en gripande och kraftfull film som berättar en viktig historia om rasism och diskriminering i USA. Filmen följer de två huvudpersonerna, Bernard Garrett och Joe Morris, som tänker utanför boxen för att kunna tävla på lika villkor i det ojämlika samhället. De använder sig av en annan person som frontfigur för deras affärsverksamhet, en vita man, för att kunna öppna dörren till finansiering och investeringar som annars hade varit stängda för dem. The Banker är en film som kombinerar en gripande berättelse med bra skådespelarprestationer. Samuel L. Jackson och Anthony Mackie är lysande i sina roller, och Nicholas Hoult gör också en bra insats. Filmen ger en inblick i det svåra klimatet för svarta entreprenörer under 1960-talet och visar hur hårt det var att bryta sig in i affärsvärlden under denna tid. The Banker är en viktig och sevärd film på Apple TV+ som ger en tankeväckande och gripande berättelse om rasism och diskriminering i USA.

Lämna en kommentar