De fem bästa realityserierna på ViaPlay

Året 2022 är slut och vi kan nu sammanställa de mest populära realityserierna som har visats på Viaplay under det gångna året. Här är topp 5-listan över de mest sedda serierna:

  1. Lyxfällan – I 32 säsonger har Lyxfällans team hjälpt modiga familjer och privatpersoner att reda ut deras ekonomiska bekymmer genom att hitta lösningar som kräver både små och stora uppoffringar.
  2. The Journey – 15 dagar i Nepal – I det här äventyrliga programmet fick vi följa sex folkkära svenskar som gav sig ut på sitt livs äventyr genom det mytomspunna Nepal. Från den subtropiska djungeln till Himalayas bergstoppar, fick vi ta del av deltagarnas inre och yttre resa.
  3. Paradise – Programmet har delat upp svenska folket i två läger. Vissa tycker att programmet har blivit för torrt och tråkigt medan andra älskar ändringarna från Paradise Hotel som har gjort programmet mer inkluderande till en varierad skara deltagare. I första säsongen av Paradise ser vi programledare Tone Sekelius som bjuder in till ett nytt hus med helt nya spelregler som kommer att förändra allt.
  4. Svenska Powerkvinnor – Serien har varit omdebatterad då vissa anser att det är fel att göra en serie om kvinnor som tjänar stora summor pengar och kalla det för ”powerkvinnor” och att det blir en skev syn när inte kvinnor med mer ”vanliga jobb” som till exempel sjuksköterskor är med och kan kategoriseras som en powerkvinna. Andra tycker att det är toppen att hylla kvinnor som har lyckats på det här sättet.
  5. Svenska Truckers – Programmet som belönades med TV-priset Kristallen för Bästa reality-serie 2020. Här får vi följa yrkesförarna som jobbar dygnet runt med att leverera alla olika typer av gods genom landet och utföra viktiga samhällsinsatser som håller Sverige i rullning. Du hittar hela sex säsonger hos Viaplay i dagsläget.

Kommer dessa även vara mest sedda under 2023?

Det är svårt att säga, men de här fem programmen har varit de största succéerna under 2022. Vi kan inte vänta på att se vad som kommer härnäst! Det ska bli spännande att hålla ett öga på Viaplay och följa utvecklingen när nya realityserier släpps. Vem vet vilka historier och äventyr som väntar oss? I alla fall är en sak säker, nämligen att dessa serier på ViaPlay inte kommer att få samma öde som Nyafilmer och Dreamfilm.

Möjligheterna verkar oändliga! Håll ögonen öppna för fler uppdateringar om ViaPlays mest sedda realityserie år 2023.

Vad är skillnaden mellan Paradise och Paradise Hotel?

Paradise är den senaste versionen av den populära reality-tv-serien Paradise Hotel, som sändes för första gången 2003. Medan Paradise Hotel var mer inriktat på romantik och dramatik mellan deltagarna har Paradise flyttat fokus till att vara mer inkluderande för en varierad grupp människor. Det finns nya regler som gäller för den här versionen av serien, till exempel att alla sorters kön och sexualiteter får delta. Värden Tone Sekelius ger också vägledning och råd under hela säsongen. Dessutom har vissa av de utmaningar som de tävlande ställs inför justerats för att skapa större rättvisa och respekt för alla inblandade. Som många originalfans kommer ihåg fick man i Paradise Hotel ofta se tävlande dricka mängder av alkohol eller skrika fula ord mot varandra – något som inte längre sker i paradiset!

Lämna en kommentar