Disney’s klassiker – topp 10

Disney har inspirerat publiken i generationer, inte minst med sin nya streamingtjänst Disney+. Många av de filmer som beskrivs här finns inte på någon annan streamingtjänst än just Disney+, varken på Netflix, HBO Max eller någon annan. Från välkända klassiker som Lejonkungen och Snövit och de sju dvärgarna till nyare favoriter som Frozen och Moana har Disney en lång historia av att producera otroliga berättelser som har fått gensvar hos både unga och gamla tittare. Här är en titt på de tio mest sedda Disneyfilmerna genom tiderna.

1) Lejonkungen (1994): Denna tidlösa klassiker berättar historien om Simba, en ung lejonunge som måste övervinna sin rädsla för att ta sin rättmätiga plats som kung i Pride Rock. Med sin hjärtevärmande berättelse, färgglada grafik och ikoniska soundtrack av Elton John och Hans Zimmer är det ingen överraskning att denna film har blivit en av Disneys mest populära filmer.

2) Snövit och de sju dvärgarna (1937): Denna klassiska saga samlar en prinsessa, sju dvärgar och en ond drottning i en tidlös berättelse om det goda som segrar över det onda. Med sina livfulla färger, minnesvärda sånger och ikoniska karaktärer är det lätt att förstå varför den här filmen har blivit en av Disneys mest älskade filmer.

3) Frozen (2013): När Anna ger sig ut på ett äventyr för att hitta sin syster Elsa och rädda deras rike från den eviga vintern, ger de sig ut på en resa full av magiska ögonblick. Med sina vackra visuella bilder, sin catchiga musik av Robert Lopez och Kristen Anderson-Lopez och sin hjärtevärmande berättelse om familjekärlek är det ingen överraskning att Frozen blev en omedelbar klassiker.

4) Toy Story (1995): Denna klassiska berättelse om leksaker som får liv när människor inte är i närheten övertygade publiken med sin fantasifulla berättelse och sina älskvärda karaktärer. Det är den första filmen i en serie och har blivit en av Disneys mest älskade serier.

5) Mary Poppins (1964): Denna charmiga musikal följer den magiska barnflickan Mary Poppins när hon hjälper två barn att lära sig värdefulla lektioner om ansvar och vänskap. Filmen innehåller minnesvärda sånger av Richard M Sherman och Robert B Sherman, tillsammans med Julie Andrews ikoniska prestation som Mary Poppins.

6) Aladdin (1992): Den här äventyrsfyllda filmen följer gatoråttan Aladdin när han blir förälskad i prinsessan Jasmine och besegrar Jafar med hjälp av en magisk Genie. Den livliga visuella bilden och den oförglömliga musiken av Alan Menken gör den till en av Disneys mest populära musikaler.

7) Skönheten och odjuret (1991): Denna tidlösa berättelse om sann kärlek mellan en prins som är förbannad att se ut som ett odjur och den vackra Belle är älskad av tittare i alla åldrar. Med sina minnesvärda sånger, förtrollande karaktärer och hisnande bilder är det lätt att förstå varför denna film har blivit en omedelbar klassiker.

8) Den lilla sjöjungfrun (1989): Den här klassiska musikalen berättar historien om sjöjungfrun Ariel som byter sin röst mot ben för att kunna fullfölja sin dröm om att bli människa och hitta den sanna kärleken med prins Eric. Med sina livliga sånger och oförglömliga karaktärer är det inte konstigt att Den lilla sjöjungfrun i alla åldrar.

9) Moana (2016): Denna actionfyllda film följer Moana, en tonårsflicka som ger sig ut på en episk resa för att rädda sin ö och upptäcka sin sanna identitet. Med vacker grafik, minnesvärda sånger av Lin-Manuel Miranda och Opetaia Foa’i och en innerlig berättelse om självupptäckt är det lätt att förstå varför den här filmen blev en omedelbar klassiker.

10) Finding Nemo (2003): Den här charmiga berättelsen om en clownfisk som letar efter sin försvunna son övertygade tittarna med sina fantastiska visuella bilder och oförglömliga karaktärer. Med sin humoristiska dialog, spännande äventyrsscener och känslomässiga budskap om familjekärlek är det inte konstigt att Finding Nemo har blivit en av Disneys mest populära filmer.

Dessa tio älskade klassiker har blivit några av Disneys mest populära filmer och fängslar tittarna med sina nyckfulla historier, färgstarka bilder och oförglömliga soundtracks. Oavsett om det är berättelsen om en modig prinsessa, en gatubarn som försöker hitta sin sanna kärlek eller en clownfisk som letar efter sin son, kommer dessa klassiska berättelser att förbli tidlösa favoriter.

Lämna en kommentar