Dreamfilm – vad händer med Dreamfilm?

Dreamfilm var en populär streamingtjänst som erbjöd tittarna ett brett utbud av filmer och tv-serier. Företaget grundades 2006 och blev en av de mest kända streamingtjänsterna i Sverige.

Under de senaste åren fick Dreamfilm dock kritik från upphovsrättsinnehavare för att tillhandahålla olaglig tillgång till upphovsrättsskyddat innehåll. Detta ledde till ett antal rättsliga utmaningar och som en följd av detta har Dreamfilm tvingats göra ett antal förändringar i sin affärsmodell. År 2016 slutade Dreamfilm att erbjuda fri tillgång till sitt bibliotek med filmer och tv-serier. Istället var tittarna tvungna att teckna en betald prenumeration för att kunna fortsätta använda tjänsten.

Denna förändring gjorde många användare arga som var vana vid att vara kan titta på Dreamfilms innehåll gratis. Detta ledde till att ett antal användare började använda Dreamfilm-alternativ som Pirate Bay och Popcorn Time.

År 2017 gjorde Dreamfilm ytterligare en förändring av sin affärsmodell genom att införa annonser. Detta innebar att tittarna var tvungna att titta på annonser för att få tillgång till Dreamfilms bibliotek.

Förändringarna i Dreamfilm-tjänsten ledde till att populariteten minskade och 2018 meddelade företaget att det skulle läggas ner. Detta innebär att Dreamfilm inte längre var tillgänglig för att strömma filmer och tv-serier.

Dreamfilm alternativ

Om du var ett fan av Dreamfilm måste du hitta en alternativ streamingtjänst för att titta på ditt favoritinnehåll. Det finns ett antal lagliga alternativ tillgängliga, till exempel Netflix och Amazon Prime. Du kan också hitta ett antal olagliga alternativ till exempel Pirate Bay och Popcorn Time. Vi rekommenderar dock inte att du använder dem eftersom de inte är lagliga. Om du använder dessa tjänster kan du åtalas för upphovsrättsintrång.

Netflix

Netflix är en av de mest populära streamingtjänsterna i världen. Den erbjuder ett brett utbud av filmer, tv-serier och dokumentärer. Du kan titta på Netflix på din dator, telefon eller tv. Netflix har en månatlig prenumerationsavgift, men du kan få en gratis provperiod på 1 månad.

Amazon Prime

Amazon Prime är en streamingtjänst som erbjuds av Amazon. Den erbjuder en rad filmer, tv-serier och dokumentärer. Du kan titta på Amazon Prime på din dator, telefon eller tv. Amazon Prime har en månadsavgift, men du kan få en gratis provperiod även här.

Dreamfilm olagligt

I Sverige är det olagligt att titta på upphovsrättsskyddat innehåll utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren, vilket Dreamfilm gjorde. Detta omfattar filmer, tv-serier, musik och spel. När du streamar innehåll från en webbplats som Dreamfilm stjäl du i praktiken innehållet. Detta innebär att du kan åtalas för upphovsrättsintrång.

Om du använder en olaglig streamingsajt som Dreamfilm kan du åtalas för upphovsrättsintrång. Om du befinns skyldig kan du riskera böter eller till och med ett fängelsestraff. Du kan också få din dator beslagtagen av polisen. Dessutom stöder användningen av dessa webbplatser kriminell verksamhet som piratkopiering. Vi rekommenderar att du undviker dem helt och hållet.

Istället för att använda de streaming alternativ som är olagligt och som du kan åtalas för att titta på är det bättre att du betalar en peng i månaden och ser på lagligt innehåll. För det är en risk att streama innehåll som tjänsten inte har upphovsrätt till – en risk som du ångrar att du tog om olyckan väl är framme.

Lämna en kommentar