Allt du behöver veta om House of the Dragon.

House of the Dragon säsong 1 – Trailer och skådespelare

HBOs nya storsatsning är. Det är en uppkommande amerikansk fantasy -dramaserie som skapats av George R. R. Martin och Ryan J. Condal. House of the dragon är en prequel till tv -serien Game of Thrones (2011–2019) och är baserad på George R. R. Martin roman Eld & Blod: Historien om huset Targaryen (2018) (Engelsk titel: Fire & Blood). 

Serien utspelar sig tvåhundra år före händelserna i Game of Thrones och berättar om början på slutet av huset Targaryen. Det ryktas att det ska skildra händelsen som kallas ”Dance of the dragons”, vilket är inbördeskriget i familjen Targaryen.

När och vart släpps House of the Dragon?

Den första säsongen av serien är planerad att ha premiär någon gång under 2022 och kommer att bestå av tio avsnitt. Serien kommer att släppas på streamingtjänsten HBO Max. HBO Max lanseras i Sverige den 26 Oktober 2021.

Kolla även in: The Wheel of Time säsong 1 och The Witcher säsong 2.

Skådespelare och roller

Paddy Considine som King Viserys Targaryen. 
Viserys blev vald av lordarna i Westeros att efterträda den gamle kungen, Jaehaerys Targaryen. Viserys är en god och snäll man som bara vill föra sin farfars arv vidare, men som vi har lärt oss från Game of Thrones, goda män behöver nödvändigtvis inte göra bra kungar.

Olivia Cooke som Alicent Hightower. 
Hon är dotter till Otto Hightower, kungens hand och den vackraste kvinnan i de sju kungadömena. Alicent växte upp i the Red Keep, nära kungen och hans innersta krets; hon besitter både en hövisk elegans och en stark politisk insikt.

Emma D’Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen. 
Kungens förstfödda barn. Hon är av rent Valyriskt blod och en drakriddare. Många skulle säga att Rhaenyra föddes med allt man kan vilja ha… men hon föddes inte som man.

Matt Smith som Prince Daemon Targaryen. 
Kung Viserys yngre bror och tronarvinge. Daemon är en makalös krigare och en drakriddare som besitter drakens blod. Men det sägs att varje gång en Targaryen föds singlar gudarna en slant…

Skådespelare i House of the Dragon

Mindre roller

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon också känd som ”The Sea Snake”. 
Lord till hus Velaryon, en valyrisk blodlinje lika gammal som huset Targaryen. ”The Sea Snake”, är den berömdaste havs-äventyraren i Westeros historia. Han byggde sitt hus till ett kraftfullt säte som till och med rikare än Lannisters själva och som har den största flottan i världen.

Eve Best som prinsessan Rhaenys Velaryon. 
En drakriddare och hustru till Lord Corlys Velaryon. ”The Queen Who Never Was” blev överhoppad som tronarvinge eftersom riket gynnade hennes kusin, Viserys, helt enkelt för att han var man.

Rhys Ifans som Otto Hightower. 
Han är kungens hand som lojalt och troget tjänar både sin kung och hans rike. Rhys tycker att det är det största hotet mot riket är kungens bror, Daemon, och hans ställning som tronarvinge.

Sonoya Mizuno som Mysaria. 
Hon kom till Westeros utan någonting, sålde fler gånger än hon kan minnas och kunde ha vissnat… men istället kämpade hon vidare till att bli den mest pålitliga – och mest osannolika – allierade till prins Daemon Targaryen, tronarvingen.

Fabien Frankel som Ser Criston Cole. 
Ser Criston är av Dornisk härkomst son till förvaltaren till Lord av Blackhaven. Han har inget anspråk på land eller titlar, allt han har är hans övernaturliga skicklighet med ett svärd.

Biroller

Milly Alcock som den unga prinsessan Rhaenyra Targaryen. 

Emily Carey kommer att spela unga Alicent Hightower. 

Ryan Corr som Ser Harwin ’Breakbones’ Strong. 
Harwin sägs vara den starkaste mannen i de sju kungadömena. Ser Harwin är den äldsta sonen till Master of Laws Lyonel Strong och arvinge till Harrenhal.

Jefferson Hall som tvillingarna Lord Jason Lannister och Tyland Lannister. 
Jason är Lord av Casterly Rock. Tyland Lannister är en listig och smart politiker.

David Horovitch som Grand Maester Mellos. 
Han är förnuftig, klok och en betrodd rådgivare till King Viserys.

Graham McTavish som Ser Harrold Westerling. 
Ser Harrold har tjänstgjort i Kingsguarden sedan kung Jaehaerys dagar; han är ett typiskt exempel på ridderlighet och ära.

Matthew Needham som Larys Strong. 
Den yngre sonen till Master of Laws Lyonel Strong, han blev dragen inför domstolen av sin far.

Bill Paterson spelar Lord Lyman Beesbury. 
Lord av Honeyholt och Master of Coin i kung Viserys råd.

Gavin Spokes är Lord Lyonel Strong. 
Han är Master of Laws till King Viserys och Lord av Harrenhal.

FAQ

När kommer House of the Dragon?

Den första säsongen av serien är planerad att ha premiär någon gång under 2022 och kommer att bestå av tio avsnitt.

Vart kan man se House of the Dragon?

House of the Dragon kommer släppas på streamingtjänsten HBO Max.

Vad heter den nya Game of Thrones serien?

Den nya Game of Thrones serien kommer att handla om familjen Targaryen 200 år innan händelserna i Game of Thrones. Serien heter House of the Dragon och släpps någon gång under 2022.

Vilka skådespelare kommer vara med i House of the Dragon?

Paddy Considine (The Third Day, The Outsider), Olivia Cooke (Ready Player One), Emma D’Arcy (Truth Seekers), Matt Smith (The Crown, Doctor Who), Steve Toussaint (It’s a Sin, Doctor Who), Eve Best (Nurse Jackie, The King’s Speech), Rhys Ifans (Notting Hill, The Amazing Spider-Man) och Sonoya Mizuno (Ex Machina, Crazy Rich Asians) samt många fler har blivit utvalda som skådespelare.

Kategorier HBO

Lämna en kommentar