Hur du ser filmerna i Star Wars-serien i kronologisk ordning

Det kan vara svårt att se Star Wars-filmerna i rätt ordning, eftersom det nu har släppts nio filmer i Star Wars-serien. Den korrekta ordningen för att titta på dessa filmer är att börja med Episode I: The Phantom Menace, gå vidare till Episode II: Attack of the Clones och sedan Episode III: Revenge of the Sith. Därefter bör du se de fristående filmerna Rogue One: A Star Wars Story och Solo: A Star Wars Story. Därefter bör du fortsätta att titta på Episod IV-VI i tur och ordning: Ett nytt hopp, Imperiet slår tillbaka och Jedins återkomst. För att avsluta din tittarupplevelse kan du slutligen kolla in Episod VII – IX i denna ordning : The Force Awakens, The Last Jedi och The Rise of Skywalker.

Det Star Wars-filmerna är ett komplext och fängslande universum som erbjuder något för alla. Att se filmerna i kronologisk ordning kan vara en trevlig upplevelse för både inbitna fans och nykomlingar till serien. Oavsett om du är ett fan av den ursprungliga trilogin eller om du precis har börjat intressera dig för Star Wars, kommer den här guiden att hjälpa dig att se till att du tittar på dessa fantastiska filmer i rätt ordning. Så ta några popcorn och gör dig redo att ge dig ut på din egen episka resa! Ha kul när du tittar på Star Wars-filmerna! Må Kraften vara med dig!

Var kan man se på Star Wars?

Många streamingtjänster låter dig se Star Wars-filmerna i kronologisk ordning. Tjänster som Disney+, Netflix, Hulu och Amazon Prime Video har alla ett stort urval av filmer som du kan hyra eller köpa. Dessutom erbjuder de flesta digitala återförsäljare både fysiska kopior (t.ex. DVD eller Blu-Ray) och digitala nedladdningar så att du kan se filmerna när du vill. Ha det så trevligt!

Måste man se filmerna i ordning?

Det rekommenderas att du tittar på Star Wars-filmerna i kronologisk ordning för att få en bättre förståelse för historien. Det är dock inte obligatoriskt och om du föredrar att se dem i oordning går det också bra. Alla har sina egna preferenser för hur de vill uppleva dessa filmer! Oavsett vilken ordning du väljer att se dem i, ha kul och se till att hålla utkik efter alla de gömda påskäggen.

För sig som inte har sett filmerna

Om du inte har sett Star Wars filmerna men funderar på att göra det så får du har en kort beskrivning på vad de handlar om. Den ursprungliga trilogin följer en grupp frihetskämpar som kämpar mot ett ondskefullt imperium och räddar galaxen. I prequel-trilogin möter vi Anakin Skywalker och följer hans resa till att bli Darth Vader. Slutligen, i den efterföljande trilogin, reser sig en ny generation av hjältar upp mot den första ordningens tyranni. Förutom dessa nio långfilmer finns det flera animerade serier och spin-off-filmer som utgör detta enorma universum. Oavsett var du börjar din Star Wars-odyssé lovar den att bli ett episkt äventyr!

Lämna en kommentar